Welkom :: Thaiboksen :: Insanity :: BengaBalls :: Bengala KIDS :: Weerbaarheidscursussen :: Tijden & Prijzen :: Foto's :: Nieuws :: Links :: ContactWeerbaarheidscurssen

Naast de succesvolle gym start begala nu ook met het aanbieden van verschillende cursussen. De basis van de cursussen komt neer op weerbaarheid en zelfverdediging.


Wat is weerbaarheid?


Als je weerbaar bent kun je op een passende manier opkomen voor jezelf. Je kunt dan met respect voor de ander je grenzen trekken. Weerbaarheid werkt preventief. Het voorkomt machtsmisbruik of geweldservaringen en de kans is groter dat het geweld stopt als je effectief reageert. Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hierdoor zal je beter voor jezelf opkomen en zo nodig hulp halen.

Ja-, nee- en twijfelgevoelens spelen een rol bij het opkomen voor jezelf. Je bewust zijn van deze gevoelens is belangrijk om te kunnen merken of iemand jouw grenzen overschrijdt.

In weerbaarheidstrainingen oefen je verschillende vormen van gedrag die kunnen voorkomen dat je slachtoffer wordt van grensoverschrijdend gedrag, of dat je grensoverschrijdend gedrag gaat plegen. In de cursussen en trainingen werken deelnemers vooral aan het vergroten van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ook wordt veel aandacht besteed aan ja-, nee- en twijfelgevoelens.

Cursisten krijgen instrumenten aangereikt waardoor ze bij grensoverschrijdend gedrag beter kunnen handelen. Ook bij het verwerken van geweldservaringen kan een weerbaarheidstraining een positieve bijdrage leveren.

Trainingen

Er zijn specifieke trainingen voor:

- Kinderen (met of zonder bepaalde gedragsproblematiek)

- Volwassenen

- Ouderen

- Werksituaties

- Mannen

- Vrouwen

De training zijn bedoeld voor 10 tot 20 personen.

 

Specifieke wensen

Bent u als bedrijf als op zoek naar een teambuilding sessie of gewoon een leuk bedrijfsuitje gebaseerd op zelfverdediging en/of weerbaarheid..... dit behoort zeker tot de mogelijkheden, neem hiervoor direct contact met ons op onderstaande contact gegevens.


Interesse
Informeer naar de prijzen neem contact op met :

Jack Pattiasina

+31 (0)6 209 266 69

mail: jack@bengala-gym.nl jack-pattiasina@hetnet.nl

 

 

 

Bengala-Gym is aangesloten bij de internationale bonden WPKL, en de WFCA.
Copyright Bengala-Gym 2014